Locale Altele
Luni, 28 Octombrie 2024
Luni, 28 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La Școala Gimnazială „Ion Creangă” a avut loc Târgul de Paște
Diana Bretan  - Joi, 10 Aprilie 2014

Deschiderea oficială a Târgului de Paște, organizat de Școala Gimnazială „Ion Creangă” a avut loc joi.

Evenimentul este inclus în proiectul „Să știi mai multe, să fi mai bun”, sub denumirea sugestivă „De Paște să ne bucurăm împreună”. Inițiativa aparține profesoarei Margareta Pop care împreună cu cadrele didactice, elevii și părinții implicați, au reușit să confecționeze în cadrul atelierelor de creație, demarate la începutul acestei luni, peste 500 de obiecte specifice sărbătorilor pascale (felicitări, ouă pictate, decoruri, bijuterii). 

Acestea vor fi vândute în cadrul târgului, iar banii adunați vor fi donați Asociației Stea, cu scopul de a sprijini copiii străzii.

Așadar, timp de o zi, sala de sport a Școlii „Ion Creangă” s-a umplut de standuri și produse viu colorate. Deschiderea târgului a fost făcută de către directorul școlii, Tamara Volcovinski, în prezența mass-mediei locale, a reprezentanților Asociației Stea și a sute de copii, părinți și profesori. 

Un mare succes l-au avut prăjiturelele și brioșele gătite de elevi pentru acest eveniment.

Scopul acțiunii a fost dezvoltarea sentimentelor de dragoste, prețuire și respect față de copiii defavorizați, dar și cultivarea sentimentelor de apreciere și păstrare a tradițiilor românești de Paște.

„Ne așteptam să fie ceva frumos, dar am rămas impresionați de-a dreptul de amploarea acestei acțiuni. Pe chipurile elevilor, profesorilor și părinților prezenți, am putut să văd o mare bucurie și satisfacție. Este de apreciat că au muncit pentru a-i ajuta pe cei care nu au un acoperiș deasupra capului, pentru copiii care mănâncă din gunoaie și pentru bebelușii care au nevoie de scutece, săpunuri și medicamente”, a afirmat Diana Bretan, reprezentantul Asociației Stea.

 

 

1484 vizite
Distribuie pe